2010. július 7., szerda

Fülbevalók...

A fülbevaló az ékszerek gyöngyszeme. A fülbevaló évezredes múltra tekint vissza. A fülbevaló sokak szerint önmagában is öltöztet. A fülbevaló remekül kifejezi az egyéniségünket. Manapság már több 1000féle fülbevaló kapható az ékszerüzletekben és boltokban. A fülbevaló anyaga a gyémánttól és az ezüsttől elkezdve az aranyig rendkívül sok féle lehet. A fülbevaló designja sokat változott. A fülbevaló csakúgy mint a ruhák, követi a divatot. A férfi fülbevaló is egyre elterjedtebbé vált. A fülbevaló a férfiak részére főként ezüstből készül. Ez általában kisméretű, pöttyszerű fülbevaló. A férfii fülbevaló persze egy fülben szokott lenni általában. A nők számára a fülbevaló lehet nagyobb is. Természetesen a fülbevaló méretét és formáját, valamint anyagát mindenki tetszés szerint választhatja ki magának. Ha bemegyünk egy ékszerboltba azért, hogy fülbevalót vagy fülbevalókat vásároljunk, az ember akár képes órákat is válogatni. Sokszor az ember csak azért is bemegy az ékszer üzletekbe, hogy gyönyörködhessen a különféle ékszerekben, pl. ékszerórákban, karkötőkben, karperecekben, nyakláncokban és karikagyűrűkben, valamint a fülbevalókban.

A fülbevaló ára persze különféle lehet. Ez a legtöbb és legnagyobb mértékben nem attól függ, hogy az adott fülbevaló mérete mekkora, és milyen a márkája, hanem attól, hogy milyen anyagból készült. Egy eredeti gyémánt fülbevaló, vagy egy olyan fülbevaló amelyben gyémántkő van belehelyezve, több 100ezer vagy több millió forint is lehet. Vannak azonban olcsóbb fülbevalók is. A fülbevaló olcsón is lehet gyönyörű természetesen. Az arany vagy ezüst fülbevaló is lehet alacsonyabb árú. Ez attól függ, hogy az adott ékszer, hány %-ban tartalmazza az adott anyagot, pl. aranyat és ezüstöt illetve egyet, amelyből készült. Ezt karátban szokták mérni. Minél több karátos egy ékszer, azon belül pl. egy fülbevaló, annál nagyobb százalékban tartalmazza az anyagot, pl. arany vagy fehér aranyat, amiből készült, és ennek révén annál magasabb az ára. Az ékszerpiac napjainkban az egekig nőtte ki magát. Az ékszerkereskedelemben hatalmas pénzek rejlenek.

Az adott ékszer gyártásához szükséges anyagot, más országokban termelik ki, pl. Afrikában, vagy Dél-Amerikában is. A legtöbb ország importálja a gyártáshoz szükséges alapanyagokat. Sokak szerint nem mi viseljük az ékszert, hanem az ékszer visel minket. Ebben a dologban van igazság egyébként. Egy-egy estélyi ruhát sokban feldobhat, egy remek fülbevaló. A fülbevaló az egész megjelenésünkre hatással van. A fülbevaló olyan ékszer, amely egyből szem előtt van. A fülünkön hordjuk tehát szembetűnő és látható. A gyűrű és a többi ékszer is látható helyen van hordva persze, de a fülbevaló az arcunkhoz tartozik. Fontos az, hogy ha fülbevaló vásárlása mellett döntünk, akkor mindig olyat válasszunk, amely illik az egyéniségünkhöz. Ha sötétebb ruhákat kedvelünk, a szemünk és a hajunk is sötétebb akkor, jól állhat a sötétebb fülbevaló is. Persze ez lehet világosabb fülbevaló is természetesen, amely az ellentétek révén lesz még feltűnőbb és hangsúlyosabb, esztétikusabb. Ha fülbevalót akarunk vásárolni kedvesünknek, akkor árnyaltan kérdezzünk rá pár szóval, hogy milyen fülbevalókat szeret kedvesünk.

A fülbevaló ápolása fontos dolog. A tűző napra semmilyen esetbe se tegyük ki a fülbevalóinkat. A krémek és testápoló szerek is kikezdik a legtöbb bizsut. Éppen ezért a bizsukat, és azon belül pl.: a fülbevalót, csak a szépítkezés és öltözködést követően helyezzük magunkra. Ha valaki fülbevalót szeretne, de még nincs kifúrva a füle hozzá, akkor ezt megteheti az erre specializálódott szakembernél. Soha ne próbáljuk magunknak átszúrni a fülünket, mert sok kockázattal járhat, fertőzéssel és a többi. A fülbe való helyének kiszúrása gyors és egyszerű folyamat, amely a legújabb érzéstelenítő zseléknek köszönhetően szinte teljesen fájdalommentes beavatkozás. A fülbsz2úrást ma már speciálisan erre a célra kialakított fülbelövő géppel történik. A gyöngyök és fülbevalók valamint egyéb ékszerek ápolása történhet szappanos vízzel, de ilyenkor magát az ékszert soha ne szappanozzuk be, csak mossuk le a szappanos vízzel majd ezt követően egy puha kendővel óvatosan törölgessük el. A tárolása történjen abban a dobozban, amit hozzá kaptunk. Tároljuk tehát külön helyen, hogy ne koszosodjon és porosodjon. A fülbevaló tehát csodás ékszer, amely széles választékban kapható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése